Némedi Filmklub

Alakformáló torna Gerdával

Kedden és csütörtökön este 7-8-ig szeretettel várok minden kedves érdeklődőt az ALAKFORMÁLÓ tornámon. Minden korosztály számára követhető feladatok, célba véve a kényes területeket, Has-comb-popsi-kar.

Elkezdeni sohasem késő… Gyere, kezdd el még ma, hisz a mozgás öröm!

Elérhetőség:
Erdélyi-Hausmann Gerda
+36/30-226-3776
Vagy írj rám messengeren, ha bármi kérdésed van!

Meridián torna

„Ne hagyd el magad, Vedd kezedbe saját sorsodat!”

Meridián torna:
Hazánkban Dr. Eöry Ajándok vezette be, és szívvel lélekkel a mai napig sok-sok embernek tanítja.

A 3-1-2 meridiántorna a meridiánokból áramló energia-egyensúly helyreállításával a szervezet immunrendszerét erősíti. Nincs mellékhatása és teljesen ingyenes.

Minden héten hétfőn 9-10.
Mindenkit szeretettel várunk!
Foglalkozásvezető: Varga Jenőné, Mária

Felnőtt jóga

Siposné Ruff Irén, diplomás Rekreációs sport oktató, Aviva módszer oktató, Meridián torna klubvezető vagyok. 25 éve foglalkozom több jóga irányzattal. Oktatok csoportban jógát, kezdetben Etka jógat, majd Hatha jógat, ès Női jógát.

Szeptemberben a Senior örömtánc most kezdők és már gyakorlók oktatójaként szeretnék csoportot indítani.

Jelenleg Némedin könnyített jóga foglalkozások vezetésére kértek fel, leginkább a Senior korosztálynak. Nagy örömmel és szeretettel fogadom a jelentkezőket.

Aviva módszer oktatóként tanfolyamot, gyakorlóórákat tartok. Inkontinencia megelőzésére, kezelésére is kurzusokat indítok a megfelelő létszám esetén bármely korosztálynak.

Elérhetőségem:
www.mozostudio.hu
+3670/336-0525

Szülőség

Célunk a csoport résztvevőinek megerősítése szülői szerepükben, kompetenciáikban. A szülői szakmát, hivatást nem oktatják iskolában, gyermekkorunktól folyamatosan tanuljuk, ellessük azokból a mintákból, melyeket szüleinktől, a minket körülvevő felnőttektől látunk, hallunk. Hogy ezek közül melyek használhatóak és melyek nem, többnyire csak akkor derül ki, amikor magunk is szülők leszünk, vagy gyakran csak a gyermekünk felnőtté válása körül nyerünk bizonyosságot.

A csoportfoglalkozás során azokkal a kérdésekkel foglalkozunk, amelyek a gyermek várásától egészen az iskolába lépéséig foglalkoztatnak minket, szülőket.

Legjellemzőbb témáink: a családdá válás, a családi rendszer, a szülő és gyermek összeillőség, életciklusok, változások a családban, szülői feladatok a különböző életkorban, szülői magatartásformák, nevelési szemléletmódok, a szülők párkapcsolata, határtartás, dackorszak, időbeosztás, szülői szerepek, az érzelmek-érzések kifejezése, bizalom-biztonság, a megfelelő fejlődés, az óvoda/iskolaválasztás szempontjai, a mozaikcsaládok nehézségei, a veszteségfeldolgozás.

Kiket várunk a csoportokba?
Gyermeke(ke)t nevelő/váró családokat hívunk: (leendő) szülőket (beleértve a nevelőszülőket, örökbefogadó szülőket), valamint a gyermek(ek) nevelésében résztvevő egyéb családtagokat – a gyermek fogantatásától az iskolába lépéséig terjedő életkorhoz kötődően.

A csoportfoglalkozás keretei
10-12 fős tematikus csoportokban dolgozunk.
Egy teljes foglalkozássorozat 5 alkalomból áll, alkalmanként 4 órás időkerettel, közben rövid szünettel. A foglalkozások havonta egy alkalommal, vagy kéthetente követik egymást, a csoporttagokkal egyeztetett időpontokban.

Munkamódját tekintve a csoportfolyamat során egy-egy témaindító gondolatsort követően beszélgetésre kerül sor, melyben a szülők megoszthatják egymással véleményüket, tapasztalataikat, amit egy-egy csoportos, kiscsoportos, páros, vagy egyéni gyakorlat elmélyíthet, valamint szakmai háttérismerettel egészíthetnek ki a csoportvezetők.

Az 5 alkalmas szülőcsoport folyamatot egy trénerpáros vezeti, akik közül legalább az egyikük családterápiában vagy családokkal végzett segítő munkában képzett és gyakorlott szakember.

A EFOP 1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése” című kiemelt projekt keretében a részvétel a célcsoport tagjainak térítésmentes és magában foglalja a részvételi (képzési) díjat, az oktatási segédanyagokat.